zandweg langs kanaal zorgt voor overlast

Jan Oostewechel heeft namens de CDA-fractie Raalte een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders vanwege de slechte staat van de Wolthaarsdijk Westzijde, tussen Raalte en Lemelerveld. Bewoners hebben over de zandweg geklaagd.

De Wolthaarsdijk Westzijde is een openbare zandweg langs het Overijssels Kanaal met een deels vrijliggend fietspad. De kinderen uit Lemelerveld, die in Raalte op school zitten, maken veelvuldig gebruik van dit fietspad. “Tijdens periodes van droogte hebben fietsers en aanwonenden overlast van het stuiven (stof) van de zandweg. De fietsers ervaren dit soms als onveilig, vooral op die gedeeltes waar het fietspad wordt onderbroken en ze gezamenlijk met auto’s de rijbaan moeten delen”, aldus Oostewechel, die verder aangeeft dat de zandweg door het veelvuldige gebruik regelmatig in slechte staat verkeert.

Vanwege de genoemde redenen vraagt het CDA nu of het college bereid is om de situatie van de Wolthaarsdijk Westzijde te inventariseren en eventuele verbeterpunten in de planvorming op te nemen. Daarnaast wil de CDA-fractie graag weten of er misschien een innovatie manier is om overlast van en schades aan zandwegen te beperken. Zo weet Oostewechel dat er vorig jaar een proef is gedaan op de Bleerhorsterdijk Westzijde in Heeten. “Daar werd een milieuvriendelijke emulsie aan het zand toegevoegd om het stofprobleem grotendeels te reduceren. Maar de bevindingen van de proef zijn ons niet bekend”, aldus Oostewechel, die tot slot benadrukt dat het CDA voorstander is van het behouden van cultuurhistorische zandwegen en jaagpaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.