voetballers haarle hard op weg naar finale

Van Arjen Robben tot Marco van Basten en van Niels Wellenberg tot Demy de Zeeuw, allemaal deden ze ooit met hun school mee met schoolvoetbal. De toernooien van de KNVB vormen al meer dan honderd jaar een spannende competitie. Jaarlijks beginnen ruim 140.000 kinderen aan de voorrondes, in de hoop aan het eind van het schooljaar met de schaal in hun handen te staan. En ook dit jaar barsten alle leerlingen weer van de ambitie.

Woensdagmiddag werd de aftrap gegeven van alweer een nieuwe schoolvoetbaljaargang. Honderden leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool kwamen in actie tijdens de eerste voorrondes op de sportvelden van Rohda, SDOL, Broekland en Haarle. In elftallen of in teams van zeven spelers namen zij het tegen elkaar op. Natuurlijk voor het plezier en de gezelligheid, maar ook prestatieve drang kwam bij veel spelers naar boven.

De voetballers van basisschool Op Weg, die woensdagavond op het eigen sportpark de Pastoorsmoat in Haarle speelden, gingen bijvoorbeeld als een speer. De eerste wedstrijd werd eenvoudig met 0-4 gewonnen van Prinses Margriet en ook tegen Rietslenke 2 ging Op Weg met de overwinning aan de haal: 3-1. Op 8 april staat de tweede voorronde op het programma in de gemeente Hellendoorn. De regiofinales zijn, net als in de gemeente Raalte, op woensdag 15 april.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.