vlaggen halfstok na aanslag in apeldoorn

Vlaggen in Nederland gaan spontaan halfstok na een aanslag in Apeldoorn, waar de koninklijke familie aanwezig was om de verjaardag van de Koningin te vieren. Een auto is daar door een afzetting gereden met, volgens een ooggetuige, het doel om de koninklijke familie te raken.

De aanslag mislukte, maar mensen in het publiek dat op de Loolaan langs de route stond voor Koninginnedag, werden niet ontzien. Er zijn veertien gewonden, Omroep Gelderland meldt dat er vier doden zijn. De NOS meldt twee doden en twaalf gewonden. De Bond van Oranjeverenigingen heeft bij monde van voorzitter Michiel Zonnevylle alle oranjeverenigingen geadviseerd om de openbare optredens af te gelasten.

De politie kan nog bijna niets bevestigen en wacht op een persconferentie om 15.45 uur. De automobilist is wel direct uit het wrak (de auto is zwaar beschadigd) gehaald en wordt verhoord op het politiebureau. Op televisie was te zien hoe het wrak van de zwarte auto minutieus werd onderzocht. Bij de plek des onheils in Apeldoorn is een auto van de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) gearriveerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.