vinylexpositie henk zielman op ribsenblues

Henk Zielman is een muziekliefhebber met een collectie van zo’n 50.000 langspeelplaten. Henk is ook kunstenaar. Gecombineerd is dat ‘Art of Noise’, oftewel kunst met geluid. Van oude vinylplaten worden ware kunstwerken gemaakt. Tijdens Pinksteren is een expositie van zijn mooiste werk te zien bij Ribs&Blues in Raalte. Hij zal zelf ook aanwezig zijn om toelichting te geven op zijn werk. “Want juist de bezoekers van Ribs&Blues zijn de mensen die mijn passie voor muziek en vinyl delen.”

Veertien jaar oud was Zielman toen hij begon met het verzamelen van vinyl. Die hobby is inmiddels behoorlijk uit de hand gelopen met een collectie van naar schatting 50.000 platen, picture discs en special shapes. Jaren later begon Henk met kunstwerken waarbij steeds één of meer platen als basis dienden. Hij bewerkt ze met gereedschappen om ze vervolgens op een ondergrond te omringen met prachtige schilderingen. Samen vormen die een onderwerp of een gedachte, meteen ook de titel van het stuk.

Het heeft de Raaltenaar de nodige bekendheid opgeleverd. Hij exposeerde in 2008 bij de verjaardag van het Overijssels Kanaal, zijn werk was te zien bij de kunstmanifestatie Cult 2008 in Raalte en ook het populaire tv-programma ‘Man bijt Hond’ bracht een bezoek aan zijn (meestal nog) afspeelbare kunstwerken. Op 31 mei en 1 juni exposeert Zielman van 13.00 tot ongeveer 19.00 uur midden op de Domineeskamp tientallen van zijn mooiste werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.