vijftal verruilt rohda in de zomer voor heino

Vijf spelers uit de selectie van Rohda zijn volgend jaar niet meer op sportpark Tijenraan in Raalte te bewonderen, maar op sportpark De Kampen in Heino. Tom Vastenavond, Kenny Hendriks, Peter Marissink, Rik Keijzer en Willem Mulder maken na dit seizoen de overstap naar Heino. De reden is duidelijk, allemaal willen ze graag een vaste waarde zijn in een eerste elftal en belangrijk zijn voor het team. Op het moment is dat bij Rohda niet altijd het geval.

Voor twee van de vijf spelers wordt het een weerzien van bekenden. Heinoër Mulder maakte vorig seizoen de overstap van Heino naar Rohda, maar het strakke trainingsschema in Raalte valt komend seizoen niet meer te combineren met een nieuwe studie. Tom Vastenavond komt uit Raalte maar stond al eerder in Heino onder de lat. Bij Rohda moet hij genoegen nemen met een positie als tweede doelman. Zodoende speelt hij steevast in het tweede team samen met Raaltenaar Kenny Hendriks.

Peter Marissink en Rik Keijzer maken deel uit van de eerste selectie, maar hun inbreng is erg onregelmatig. Keijzer moet genoegen nemen met invalbeurten en loopt bijna wekelijks een dubbel programma omdat hij ook met Rohda 2 op pad moet. Marissink wordt pas de laatste paar weken door trainer Peter Reumer in de basis opgesteld, maar ook hij was lang niet altijd basisspeler.

In Heino komen de vier Raalter jongens waarschijnlijk eerder en meer in aanmerking voor een basisplek. Ook Heinoër Willem Mulder hoeft niet bang te zijn om weinig te worden opgesteld. “Maar ook in Heino worden geen garanties gegeven”, weet Vastenavond uit zijn eerdere periode in Heino. “Ik wil graag belangrijk voor een team zijn en ik denk dat we Heino samen beter kunnen maken. Maar bovenal wil ik met plezier in een eerste elftal spelen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.