vertrouwd en nieuw op historisch festival

In en rondom Manege De Hooge Weg in Raalte vindt op Tweede Paasdag, maandag 13 april, voor de achtste keer het Historisch Festival plaats. Het festival is dit jaar voor het eerst uitgebreid met een nostalgische Sallandse veiling. Een veiling van antieke en oude materialen zoals tractoren, allerlei landbouwmachines, maar ook antiek meubilair en andere antiquiteiten.

Dit alles zal plaatsvinden onder deskundige leiding van een ervaren veilingmeester. Voor deze veiling kunnen nog kavels worden ingebracht. Zie hiervoor de website van het evenement. Het Historisch Festival bestaat verder weer uit alle vertrouwde ingrediënten, zoals de tentoonstelling en (soms) demonstraties van oude trekkers, machines, stationaire motoren en verschillende miniaturen, de onderdelenmarkt en de ruilbeurs.

Daarnaast zijn er in de manege een oude graanmaalmolen, een prikkeldraadmachine en een smidsvuur aanwezig. Om nog meer actie in het programma te brengen, staan er ook een vliegshow met mini-helikopters en een show met mini-monstertrucks op het programma. Verder zijn de antieke stoomwals van de Koninklijke Wegenbouw Stevin en een aantal oldtimer trucks van Daf te bewonderen. Daarnaast kunnen de bezoekers ook kijken naar een demonstratie poppen maken. Het geheel zal muzikaal worden opgeluisterd door het koor De Pompadoers uit Heino.

Ook aan de allerjongsten is gedacht. Zo wordt er een knuffelhoek ingericht met kleinvee zoals konijnen, cavia’s en geitjes, staat er een springkussen en kun je een ritje maken met een ponywagen en/of een grote tractor. Het Historisch Festival duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Bij slecht weer zal een deel van de activiteiten binnen plaatsvinden. Voor opgave of informatie kun je bellen naar Stephan Wichers Schreur: 0572-351548 of 06-15399411. Of neem een kijkje op staging2.historischfestivalraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.