verkoop essent voorlopig van de baan

De provincie Noord Brabant is niet akkoord gegaan met de verkoop van Essent aan het Duitse RWE. De miljardendeal staat nu op het spel. RWE had immers tachtig procent van de aandelen geëist. Brabant heeft 30,8 procent. Met een verschil van twee stemmen is de verkoop niet doorgegaan.

Gedeputeerde Staten hebben theoretisch nog de mogelijkheid het besluit van Provinciale Staten naast zich neer te leggen. Insiders verwachten dat dat niet gebeurt. RWE kan ook genoegen nemen met een kleiner meerderheidsbelang. Of de verkoop nog vlot getrokken wordt, is op dit moment niet duidelijk.

De colleges van Olst-Wijhe en Raalte hebben al aangegeven vóór verkoop te zijn. De Raalter raad heeft donderdagavond echter nog geen standpunt ingenomen, toen de verkoop op de agenda stond. De provincie Overijssel vergadert er 6 mei over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.