van der most levert vers brood aan jumbo

Met ingang van vrijdag 1 mei kun je bij de Jumbo Raalte terecht voor vers brood van bakkerij Van der Most. “Om zes uur ’s ochtends gebakken en om acht uur bij ons in de winkel”, stelt Eric Boer, eigenaar van de Jumbo Raalte.

Brood- en banketbakkerij Van der Most zal voornamelijk luxe brood aan de Jumbo leveren, aangevuld met Sallandse specialiteiten en banket. “Veel mensen hebben een wat minder beeld van fabrieksbrood”, stelt bedrijfsleider Jos Verdaasdonk. “Nergens voor nodig, maar met de schappen van Van der Most zorgen wij zo meteen ook voor een stukje echte versbeleving.” Het brood van Van der Most is een aanvulling op het reguliere assortiment brood dat de Jumbo dan ook gewoon zal blijven voeren. “We zien het als een stukje extra service”, vertelt Jos. “Van der Most levert zo meteen echt ambachtelijk brood van een enorm hoge kwaliteit. Het is een stukje exclusiviteit waarin we willen voorzien.”

De samenwerking tussen Van der Most en de Jumbo kwam tot stand nadat Van der Most eind vorig jaar was benaderd om verse oliebollen te leveren aan de Raalter supermarkt. “En dat beviel beide partijen prima”, vertelt Eric Boer. “We willen ons als Jumbo steeds onderscheiden in de markt”, stelt Jos. “We waren dus al een tijdje op zoek naar aanvullingen op ons assortiment. En al brainstormend kwamen we onlangs op het idee om vers brood van de warme bakker te verkopen.” En aangezien Van der Most, zoals eind vorig jaar bekend werd, met ingang van 1 december ook een vestiging zal openen in Raalte en de eerdere ervaringen alleen maar positief waren, hadden de partijen elkaar snel gevonden. “Van ons netwerk hoorden we bovendien ook alleen maar goede dingen over Van der Most”, stelt Eric.

Mark van der Most, bedrijfsleider van brood- en banketbakkerij Van der Most voegt toe: “Voor ons heeft een tweede verkooppunt in Raalte ook een toegevoegde waarde. Beide locaties liggen ver genoeg van elkaar af.” Jos: “Wat voor ons ook van belang is, is dat Van der Most veel broden maakt die zijn gekoppeld aan de regio. Neem bijvoorbeeld het Sukerbietenbrood voor, hoe kan het ook anders, Lemelerveld. Dat soort koppelingen hopen wij ook met Raalte te kunnen maken.”

Brood- en banketbakkerij Van der Most in Lemelerveld bestaat inmiddels 22 jaar. Oprichter is Anton van der Most. Zijn zoon Mark is drie jaar geleden ook voor de bakkerij gaan werken. “Mijn vader heeft zich eerst op de bakkerij in Lemelerveld gericht”, vertelt Mark. “Later is daar ook een vestiging in Dalfsen bij gekomen. Raalte volgt binnenkort. En dan hoop ik nog ergens anders een vestiging te openen. Voor het echte ambachtelijke en verse brood bestaat immers overal markt!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.