teleurstellende race serco racing op assen

Motorcoureur Rik Lenters heeft een zeer ongelukkig raceweekend achter de rug op het circuit van Assen. Het Lemelerveldse Serco Racing Team reed daar mee in een wedstrijd in de eigen Dutch Superbikes als bijprogramma van het WK Superbikes. Echter, de voorbereiding op de eerste training verliep al zeer hectisch en dat had duidelijk gevolgen voor de rest van het weekend.

Na de technische keuring hoorde Lenters een ratelend geluid in de versnellingsbak, waarop direct werd besloten om een nieuw motorblok op te halen bij Ten Kate in Nieuwleusen. Weer terug in Assen was er slechts één uurtje beschikbaar om het nieuwe blok onder de motor te bouwen. Even flink stressen bij de monteurs, maar Rik hoefde daarna slechts vijf minuten van de training te missen. Hij reed een negende trainingstijd en was daar niet heel gelukkig mee. In de tweede training hoopte hij zijn tijd iets aan te kunnen scherpen, maar dat lukte niet.

Zondagmiddag stond Lenters zodoende op een derde startrij na zich uiteindelijk als tiende te hebben gekwalificeerd. Om 17.15 uur vertrok Lenters dus midden in een sterk veld. Rik reed, zoals hij zelf na afloop zei, een erg ongelukkige race. “Ik kon geen grip vinden om echt overal voluit te gaan en ik had veel problemen met het aanremmen voor de bochten.” Lenters eindigde op een tiende plek, en dat is teleurstellend. “Werk genoeg aan de winkel om er op 24 mei weer goed voorin bij te staan.” Dan rijdt het team de volgende race in Hengelo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.