t natuurlijk huus is inspirerend voor mensen

‘t Natuurlijk Huus aan de Hogebroeksweg in Raalte, gebouwd en sinds april bewoond door de familie Kiekebosch-Heethaar, inspireert mensen bij bouw of verbouw rekening te houden met thema’s als duurzaamheid en energie. Dat blijkt uit een enquête die Liset Kiekebosch (geen familie) uit Heino gehouden heeft in het kader van haar studie MBO-Interieur en Management aan het CIBAP Vakcollege in Zwolle.

Kiekebosch somt in haar eindexamenwerkstuk de ingrediënten van ‘t Natuurlijk Huus op in de categorieën architectuur, materiaalgebruik en energiegebruik. ‘Inspirerend voor u?’ is de vraag en tevens titel van de eindexamenopdracht. Met die vraag ging Liset in Heino de straat op om mensen te vragen wat ze er van vonden. Slechts één van de 33 geënquêteerden zegt bij een verbouwing of nieuwbouw geen rekening met het milieu te zullen houden. Alle anderen zijn dat zeker wel van plan geven daarbij aan ‘t Natuurlijk Huus eventueel als voorbeeld te zien. Voor Liset aanleiding om te concluderen dat ‘t Natuurlijk Huus inspirerend werkt.

Meer dan de helft van de geënquêteerden is van plan gebruik te maken van de excursieruimte in ’t Natuurlijk Huus. Uit de enquête blijkt verder dat de helft al eens gehoord heeft van dit bijzondere project, voornamelijk via de media. Maar er wordt kennelijk ook behoorlijk over het huis gepraat, want ook de mond tot mond reclame scoort hoog in het onderzoek van Liset Kiekebosch. De excursieruimte gaat in september open voor publiek. Van daaruit wordt een rondleiding door het huis verzorgd, maar de ruimte is ook beschikbaar voor lezingen en vergaderingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.