sallandse promowagen gepresenteerd

Tijdens de drukbezochte Lente Fair bij Erve Nienhuus van de familie Den Heijer in Bathmen is zondag voor het eerst de Sallandse promowagen aan het publiek gepresenteerd.

Samen met de stichting Recreatie Deventer Buiten werkt het Sallands Bureau aan de uitvoering van het Leader Salland project ‘Met Salland de boer op’. Door financiële bijdragen van Europa, de provincie Overijssel en de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe kon de Sallandse promowagen worden aangeschaft en ingericht. Met het project ‘Met Salland de boer op’ geeft het Sallands Bureau voor Toerisme in nauwe samenwerking met de Stichting Recreatie Deventer Buiten, een push aan de promotie van het kleinschalige agrarische en toeristische product in Salland.

In de promowagen, met een duidelijke en frisse Sallandse uitstraling, is toeristisch recreatieve informatie over Salland aanwezig en ook assortiment van houdbare streekproducten uit Salland. Een daarvoor opgeleid enthousiast promoteam van vrijwilligers uit Salland zal op diverse fairs, tentoonstellingen en festiviteiten binnen en buiten Salland, de kwaliteiten van toeristisch Salland gaan promoten. Voor enkele leden van het nieuwe promoteam was het dan ook de eerste acte de présence op de Lente Fair.

Bij de eerste presentatie van de Sallandse promowagen werd feestelijk stilgestaan door Hans Scholten, voorzitter van de werkgroep ‘Met Salland de boer op’ van de stichting Recreatie Deventer Buiten. Hij wees ook op de voortreffelijke samenwerking met Cambio in Deventer. Medewerkers zullen zorg dragen voor de bevoorrading van de promowagen. Ook het vakkundige timmerwerk aan de promowagen is door Cambio verricht. Daarnaast zorgt Cambio voor de stalling en het onderhoud van de promowagen. Ook de Sallandse pompkasten die bij vijftien ‘Rustpunten’ zijn geplaatst, konden door dit Leader Salland project gerealiseerd worden. Ook zij zullen bevoorraad worden door Cambio.

Hein te Riele, directeur van het Sallandse Bureau voor Toerisme, sprak ook in zijn inleiding waardering uit voor de ontstane samenwerking tussen het Sallands Bureau voor Toerisme, de stichting Recreatie Deventer Buiten, Cambio en het enthousiaste promoteam. “Salland, mag zich verheugen in een groeiende markt wat betreft Recreatie en Toerisme. De professionalisering van de sector is op alle fronten merkbaar en aan ons allen de uitdaging om die opgaande lijn gezamenlijk vast te houden en verder uit te bouwen. De Sallandse promowagen zal daarbij zeker een goede steun in de rug zijn”, aldus Te Riele.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.