regiotapduo verder met tv zender onze tv

‘Onze TV’ is de naam van de nieuwe tv-zender van Willie Oosterhuis, Ronald Nijboer en hun compagnon Frans Strikker. Deze familiezender, die gericht is op het noordoosten van Nederland, zal op 1 juni van start gaan. ‘Onze TV’ wordt een satellietkanaal. Het is de bedoeling om op termijn over te gaan op internet. “We zijn hierover op het moment druk in gesprek met Cogas en Reggefiber”, vertelt oud-Heetenaar Willie Oosterhuis.

Aanvankelijk zal het tv-station alleen in het weekend uitzendingen verzorgen. Het gaat daarbij met name om registraties van het Mega Piratenfestijn en ‘De Deure’, een nieuw programma dat een logisch vervolg zal vormen op De Regiotap. “We zien dit als een drietrapsproject”, vertelt Raaltenaar Ronald Nijboer. “We beginnen in het weekend, maar als alles naar wens verloopt, willen we onze programmering ook snel uitbreiden naar andere dagen. Eerst alleen grotendeels entertainment, maar later zullen we ook sport, weer en nieuws aan het concept toevoegen. Alles natuurlijk wel met onze eigen insteek.”

Het is nog maar een half jaar geleden dat Oosterhuis en Nijboer mede-aandeelhouder werden van het Enschedese uitgaanspark Go Planet. De twee hebben de exploitatie van Go Planet inmiddels weer overgedragen aan eigenaren Guus Brandriet en André van Leeuwen. Dat wil niet zeggen dat ze afscheid hebben genomen van het park. Sterker nog, ‘De Deure’ zal in het Sterrenparadijs, een onderdeel van Go Planet, worden opgenomen. Oosterhuis, Nijboer en Strikker hebben zichzelf twee jaar de tijd gegeven om hun tv-zender naar het gewenste niveau te brengen. De drie weten zich gesteund door een grote financier.

Hun plannen hebben ervoor gezorgd dat RTV Oost per direct afscheid heeft genomen van Willie. Eerder werd al bekend dat de regionale omroep de uitzendingen van het populaire programma na dit seizoen wilde beëindigen. Komt het ooit nog goed tussen RTV Oost en Willie? “Ach, de relatie is nog wel goed. Ik heb geweldige jaren gehad bij Oost. Als tv-maker heb ik er het vak geleerd. Ik had alleen wel andere keuzes gemaakt dan de directie van Oost heeft gedaan. Maar daar ga ik niet over. Ik was in dienst bij Oost als tv-maker, niet als directeur. En dat heeft ervoor gezorgd dat onze wegen zich nu scheiden.” Is dat niet een wat politiek correct antwoord voor iemand die normaal gesproken geen blad voor zijn mond neemt? “Ach joh, ik zeg maar zo: ‘Je moet niet pissen in de bak waaruit je drinkt’. Ik heb ook helemaal geen zin in ruzie maken. Daar voel ik me te oud voor.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.