raalte houdt knap stand tegen koploper activia

SV Raalte heeft zondagmiddag een punt uit het vuur gesleept tegen koploper Activia. Het strijdplan van de Raaltenaren was duidelijk: Spelen vanuit een gesloten verdediging en van daaruit kijken wat er mogelijk is. De spitsen van Activia vinden dit seizoen namelijk makkelijk het net, dus de thuisploeg was gewaarschuwd.

Het was echter Raalte zelf dat al vroeg op voorsprong kwam. Clubtopscorer Gerben Wijnhout rondde in de achtste minuut koelbloedig een steekpass van achteruit af: 1-0. Waar iedereen daarna rekende op druk van Activia, bleef juist Raalte het spel maken in de eerste helft. De bezoekers uit Twello kwamen er nauwelijks aan te pas. Wijnhout was zelfs dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn inzet belandde op de paal.

Na rust nam de druk van Activia toe, maar dankzij gedisciplineerd verdedigen van Jeroen Brinkhuis en Sjoerd Everlo kwamen de twee spitsen uit Twello nauwelijks in het stuk voor. Halverwege de tweede helft was er toch een moment van onoplettendheid in de Raalter verdediging bij een afvallende bal. Activia strafte dit direct af en scoorde de gelijkmaker. Het bleef uiteindelijk bij 1-1. Een knappe prestatie voor Raalte, vooral gezien het feit dat zij eerder dit seizoen een beschamende 11-1 nederlaag in Twello leed.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.