project boek aan huis officieel van start

Wethouder Yayeri Blijdenstein is vrijdagochtend per fiets – met een opvallend rode fietstas – het Raalter Kulturhus in gereden. Het veelzeggende logo van ‘Boek aan Huis’ op de rode fietstas onthulde haar missie: Ze bracht een boek terug naar de bieb.

De actie van wethouder Blijdenstein was de symbolische openingshandeling voor de nieuwe dienst Boek aan Huis. Deze is ontwikkeld door de Bibliotheek Raalte, Landstede Welzijn en de gemeente Raalte. Sinds begin dit jaar komen iedere twee weken een aantal vrijwilligers naar de bibliotheek in Raalte. De vrijwilligers hebben ieder een aantal eigen klanten. Deze klanten zijn zelf niet meer in staat om materialen in de bibliotheek op te halen. De dienst kost hen alleen het normale lidmaatschapsgeld, het bezorgen is een service.

Wethouder Blijdenstein sprak vrijdag in het Kulturhus haar steun uit voor dit project, omdat het de mogelijkheid biedt aan mensen om te blijven participeren in de gemeenschap. Verder merkte ze op dat de samenwerking tussen verschillende organisaties meer is dan de som der delen. “De handen ineen slaan is een investering in de toekomst, waarin we meer diensten kunnen ontwikkelen voor mensen die de aansluiting dreigen te missen. Zo is het een verrijking voor zowel de klanten van Boek aan Huis, maar ook voor de vrijwilligers.”

Aansluitend hierop merkte Gerda Westinga van de Raalter bibliotheek op dat de klant altijd centraal staat. “De bibliotheek is er voor iedereen. Daarom denken we vooral aan klanten die de bibliotheek goed kunnen gebruiken voor hun info-voorziening. Informatie zorgt ervoor dat mensen betrokken blijven bij hun omgeving en zich langer zelf kunnen redden.” Aanleiding voor de bibliotheek om een dienst als Boek aan Huis, maar ook bijvoorbeeld de maandelijkse computerhulp (elke tweede woensdagmiddag van de maand) te ontwikkelen.

Tot slot bracht Yvonne van der Heijden van Landstede naar voren dat ze op deze manier vaker projecten wil organiseren met de bieb. En dat wat haar betreft de deur openstaat. “Het is een geweldige dienst waar meerdere mensen heel blij mee worden gemaakt, zowel klanten als vrijwilligers.” Voor meer informatie over Boek aan Huis kun je terecht bij coördinator Saskia Swienink (088-8508275) of op de website staging2.bibliotheekraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.