proef met buslijn tussen heeten en raalte

In 2007 was een buslijn tussen Heeten en Raalte volgens de provincie Overijssel nog absoluut niet haalbaar, maar inmiddels blijken de kansen te zijn gekeerd. De provincie heeft voorgesteld om de huidige halfuurdienst van Heeten naar Deventer (lijn 4) door te trekken naar Raalte, waardoor Heeten een éénuurdienst krijgt met zowel Raalte als Deventer. Het gaat in eerste instantie om een proef, omdat de provincie ook nadelen voorziet.

Vanuit PB Heeten en de lokale politiek in Raalte bestaat er lange tijd de wens voor een verbinding op deze relatie. De provincie heeft daarom samen met Connexxion onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een directe busverbinding tussen Heeten en Raalte, met als uitgangspunt dat er dat geen extra kosten met zich meebrengt. Het voorstel is daarom om in eerste instantie als proef de huidige dienst van lijn 4 aan te passen. De halteplaats ‘Centrum’ aan de Dorpsstraat in Heeten wordt door de gemeente Raalte aangepast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.