plork en de aannemers op het weidefeest

Jongerenvereniging De Treffers uit Heeten houdt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 april weer het jaarlijkse Weidefeest aan de Stokvisweg in Heeten. Het feest is met name op de vrijdag en de zaterdag gericht op de (oudere) jeugd en het programma op zondag brengt vermaak voor het hele gezin. Dit jaar hebben De Treffers zich laten inspireren door de Zwarte Cross. Op zondagmiddag houden ze hun eigen, natuurlijk veel kleinere ‘Groene Cross’, een brommerrace waarbij er ook een stukje tent wordt meegenomen.

Het feest begint vrijdag met een swingnight, met medewerking van de formatie GenerC. Deze band uit Haarle, Heeten en Raalte speelt normaal gesproken stevige rockmuziek in het straatje van The Ramones en Peter Pan Speedrock, maar verzorgt deze avond een set vol met klassiekers van Creedence Clearwater Revival. “Vorig jaar hadden we ze ook, maar toen hebben ze maar eventjes gespeeld omdat de zanger stemproblemen had”, vertelt Roy Simons, de voorzitter van De Treffers.

“Maar het sloeg toen goed aan en daarom hebben we ze dit jaar weer om het nog eens dunnetjes over te doen. Weet je, Creedence Clearwater Revival is de ideale muziek voor een feest als het onze. Die muziek spreekt de ouderen aan, maar ook zeker de jongeren, die de hits allemaal wel kennen van de radio.” En van die vele hits mag je dan ook een dampende selectie verwachten. Van ‘Suzie Q’ tot ‘I put a spell on you’ en van ‘Bad Moon Rising’ tot ‘Fortunate Son’. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de Hyves-pagina van de band. Aanvang is om 21.00 uur. De entree is gratis.

Een dag later gaat het feest vanaf 21.00 uur verder met een feestavond met medewerking van de roemruchte formatie ‘Plork & de Aannemers’. De leden van deze geinband laten zich er op voorstaan dat ze geen duidelijke muzikale koers varen. Van de metal van System of a Down tot feestnummers van André van Duin en van de britpop van Kaiser Chiefs tot de edelkitsch van ABBA, de heren spelen het allemaal. De rest van de avond wordt muzikaal ingevuld door DJ Chicken Tiësto & De Polkaman. Aanvang is om 21.00 uur. Tot 22.00 uur bedraagt de entree 5 euro, daarna 8 euro.

Het programma gaat zondag vanaf 15.00 uur verder met de ‘Groene Cross’. Wat ze bij de Zwarte Cross kunnen, kunnen wij ook, hebben ze bij De Treffers gedacht. “We hebben twee brommers op de kop kunnen tikken en daarmee gaan we racen. Iedereen kan zich opgeven om mee te doen. Gewoon lekker met de pothelm op”, vertelt Roy. Het parcours voert ook deels door de tent. Heuvels en hindernissen kent het traject overigens niet. Roy (tongue in cheek): “Het is een technisch parcours!”

Na de Groene Cross volgt de uitreiking van de Bus Kots Competitie. Nou moet je weten dat De Treffers bijna elke week een busreis organiseren naar een discotheek of tentfeest. En nou schijnt het dat er dan wel eens teveel wordt gedronken. Diegene die het vaakst over zijn/haar nek is geweest, krijgt ter bekroning van die ‘prestatie’ de Bus Kots Bokaal.

Voor de muziek zorgt de volkszanger Tonny Jordaan. Volgens eigen zeggen komt deze ‘held’ uit de Jordaan in Amsterdam, maar wij vermoeden dat het om een gimmick gaat. Ook op het podium: Rianne Keyboard, die allerlei eigen interpretaties van bekende nummers speelt. En dan staat ook de traditionele ‘vreetwedstrijd’ weer op het programma. De entree is gratis. Voor de bezoekers uit Heeten staat er op vrijdagavond en zondagmiddag weer een taxipendeldienst klaar. Voor meer info over de opstaptijden zie staging2.weidefeest.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.