plangebied salland ii wordt een ideale mix

Het plangebied Salland II in de wijk Het Overstigt in Raalte wordt volgens de gemeente Raalte een ideale mix tussen bebouwing en landschap. Het gebied beslaat 15 hectare en wordt begrensd door de Harinkdijk in het zuiden en de Ridderschapsweg in het oosten. Verder grenst het aan een aantal landbouwkavels en een bosperceel rondom het Knapenveld.

Ten noorden van het plangebied ligt een brede groenstrook. Deze zogeheten Groene Wig vormt een belangrijke landschappelijke drager voor de toekomstige woonkwaliteiten in Salland II. Het woningbouwprogramma voor Salland II, dat ruimte biedt aan 239 woningen, bestaat voor 65 procent uit vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers. Daarnaast zijn er twee woonhoven voorzien, waarin geschakelde rijtjeswoningen zijn gesitueerd rondom een hof met gemeenschappelijk parkeren voor bewoners en speelplekken. Salland II biedt ruimte aan kleinschalige woonmilieus in een groene omgeving.

De groenstructuur bestaat uit enkele oude landschapselementen, zoals de enk en de Harinkdijk, een historische route die rijkelijk is beplant met volwaardige zomereiken en berken. Daarnaast ligt er aan de westrand van het gebied een fraaie elzensingel en staan er verspreid in het gebied nog enkele forse solitaire bomen. Belangrijke groenstructuren in de wijk worden voorzien van een recreatief wandelpad richting de Groene Wig en er worden brede wadi’s aangelegd, zodat er effectief met de groene ruimte wordt omgegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.