overval schaarshoek in opsporing verzocht

Na Hart van Nederland (SBS 6) en Onder de Loep (RTV Oost) besteedt ook Avro’s Opsporing Verzocht dinsdag 14 april (21.45 uur, Nederland 1) aandacht aan de brute overval van november 2008 op een 74-jarige man in een pand aan de Schaarshoekweg bij Heino. Omdat de twee overvallers voorafgaand aan de overval aan het slachtoffer de weg naar Zwolle vroegen, houdt de politie er rekening mee dat de verdachten uit Zwolle afkomstig zijn.

Het slachtoffer werd op woensdag 26 november rond 22.00 uur door twee onbekende mannen overvallen. Er werd allereerst op de deur geklopt, waarna de Heinoër de deur opende. Voor de deur stond een man die de weg vroeg naar Zwolle. Nadat hem die tweemaal was uitgelegd, kwam er opeens een tweede man aanlopen met een bivakmuts op. Deze man sloeg vrijwel direct het slachtoffer tegen zijn hoofd en eiste geld.

De 74-jarige Heinoër kreeg, toen de overvallers een kluis niet konden openen, meerdere klappen met een stalen buis alvorens hij een alarm kon inschakelen. De twee overvallers – met een blanke huidskleur, circa 1.75 meter lang en ongeveer 23 jaar – zijn er toen het alarm afging vandoor gegaan. Het slachtoffer werd met verwondingen aan zijn hoofd en gekneusde ribben naar het ziekenhuis overgebracht.

In de uitzending van Opsporing Verzocht zullen aanvullende vragen over deze zaak aan het publiek worden gesteld. Tips kunnen gegeven worden via het gratis nummer 0800-6070 of eventueel anoniem via Bel M: 0800-7000. De uitzending zal de volgende dag worden herhaald en is na afloop ook terug te bekijken via staging2.opsporingverzocht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.