Home / archiefcentraal / openheid en respect bij dag van de dialoog

openheid en respect bij dag van de dialoog

Op vijf locaties in de gemeente Raalte zijn vrijdagavond inwoners met elkaar in dialoog gegaan over het thema ‘Een goede buur, beter dan een verre vriend!?’. Dat gebeurde tijdens een aantal voortreffelijke maaltijden, die smakelijk en met grote zorg door deskundige koks van diverse nationaliteiten werden bereid. Met ruim vijftig deelnemende mensen was de derde Dag van de Dialoog in Raalte, georganiseerd door Humanitas, Medine en de Raad van Kerken Broekland-Raalte, een groot succes.

In open, eerlijke, soms emotionele en ontroerende gesprekken werden vrijdagavond ervaringen uitgewisseld die leerzaam en ook heel herkenbaar voor een ieder waren. Vooral de openheid die de deelnemers toonden bij het vertellen van hun ervaringen was treffend voor de prettige sfeer tijdens de verschillende maaltijden. Men durfde een stukje van zichzelf te laten zien, daartoe uitgenodigd door ervaren gespreksbegeleiders. Het was meer dan een kennismaking alleen, vele initiatieven en goede voornemens zijn genomen om de buren nog eens vanuit een heel ander licht te bekijken, verschillen in culturen kwamen aan de orde en begrip en bewondering voor elkaars opvatting.

Lees ook

Waterschap geeft minder uit door corona en droogte

ZWOLLE – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaf vorig jaar bijna zeven miljoen euro minder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.