nieuw perspectief voor angeli custodes

Zorggroep Raalte heeft met de gemeente Raalte en corporatie Salland Wonen afspraken gemaakt over de wijze waarop het her-ontwikkelingsproces van verzorgingstehuis Angeli Custodes nieuw leven kan worden ingeblazen. Er is een andere visie ontwikkeld om toch zorg en diensten te kunnen blijven bieden op de locatie aan de BK-straat in Raalte.

Om daarbij aan de huidige eisen qua zorgverlening en comfort te kunnen voldoen, zal het huidige pand ingrijpend gerenoveerd moeten worden. Daarnaast blijft het de bedoeling om in de directe nabijheid woningen en appartementen voor zelfstandig wonende senioren te realiseren, met de mogelijkheid om zorg op afstand te leveren. Hoe het geheel uitgevoerd zal gaan worden, wordt nader besproken, uitgewerkt en vastgesteld. Duidelijk is dat de verschijningsvorm van de nieuwbouw een hele andere moet worden, maar ook dat het aantal plaatsen op de Raalter locatie naar beneden wordt bijgesteld.

Volgens Zorggroep Raalte zal er nu eerst samen met de stedenbouwkundige van de gemeente gekeken worden naar de ruimtelijke uitgangspunten en mogelijkheden. Zodra een eerste gedachtenlijn ontwikkeld is, zal contact worden gezocht met diverse belanghebbenden, waaronder de buurtbewoners. Het streven is om deze stap voor de zomer te zetten.

Henk van Kampen, directeur Zorggroep Raalte, is zeer te spreken over de gemaakte afspraken met wethouder Gerard Elferink en Wim Moggré, directeur Salland Wonen. “Duidelijk is dat alle partijen groot belang hechten aan continuering van de zorgfunctie voor ouderen op deze plek. Nu kunnen we weer vooruit kijken en vernieuwde inzichten rondom wonen, welbevinden en zorg voor ouderen de ruimte bieden”, aldus Van Kampen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.