naviva blij met onderzoek over thuis bevallen

Thuis bevallen is even veilig als bevallen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit een zeer omvangrijk onderzoek van TNO, het AMC en het Universitair Medisch Centrum Maastricht. Dat is een belangrijk onderzoeksresultaat, omdat in groot internationaal vergelijkend onderzoek al twee keer is gebleken dat Nederland een relatieve hoge babysterfte heeft. Om die babysterfte te verklaren werd vaak een link gelegd met het veelvuldige thuis bevallen in Nederland.

Naviva Kraamzorg Deventer, werkzaam in heel Overijssel, is zeer blij met de resultaten van dit onderzoek en voelt zich bevestigd in haar vermoeden dat een thuisbevalling volkomen veilig is. Sterker nog, Naviva wil de kwaliteit van zorg tijdens thuisbevalling verder verbeteren en is daarom gestart met kraamzorgteams die gespecialiseerd zijn in het assisteren bij thuisbevallingen.

Door de afname van het aantal thuisbevallingen zou er een risico op kwaliteitsverlies kunnen ontstaan. Dat wil Naviva voor blijven, vandaar de introductie van gespecialiseerde teams. Deze teams worden zoveel mogelijk in dezelfde regio ingezet met als gevolg dat de kraamverzorgenden bekend worden met en ingespeeld raken op de verloskundigen die werken in de betreffende regio. Dat is zowel voor de verloskundige als de cliënt een geruststellend gevoel.

De gespecialiseerde kraamverzorgenden zijn extra getraind in de assistentie bij een thuisbevalling. Daarbij is ook nadrukkelijk aandacht besteed aan bijzondere bevallingssituaties, reanimatie van de pasgeborene, vroegsignalering tijdens de partus en vaardigheden om de kraamvrouw emotionele ondersteuning te bieden dan wel bij te dragen aan onzekerheidsreductie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.