n35 raalte rechtdoor om tafel met dronkers

Op uitnodiging van de Stichting N35 Raalte Rechtdoor heeft Jan Hendrik Dronkers vrijdag een bezoek gebracht aan Raalte om zich op de hoogte te stellen van de standpunten van verschillende belanghebbenden rondom de toekomstige opwaardering van de N35 tot stroomweg. Dronkers is directeur-generaal beleidszaken van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Het programma bestond vrijdag uit twee delen. De Stichting N35 Raalte Rechtdoor bracht de genodigden allereerst bijeen in een besloten ‘Staatspleinsessie’, waar men werd uitgedaagd in alle openheid de inzichten over de toekomst van de N35 te delen. Daarna werd een informele ‘meet en greet’ met de Raalter bevolking georganiseerd. Daarbij waren ook de regionale en provinciale politica alsmede vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties aanwezig.

Het doel van de zogenaamde Staatspleinsessie was om te onderzoeken of het mogelijk is om vanuit de regio met een goed afgewogen en bij voorkeur gelijkluidend advies te komen over de N35 richting minister Eurlings. Besluitvorming kan immers veel sneller plaatsvinden als er een breed gedragen plan van aanpak is voor de opwaardering de N35 en dat sluit goed aan bij het streven van Eurlings om langdurige procedures over de aanleg van infrastructuur te voorkomen.

Er was bij de aanwezigen veel waardering voor het feit dat de heer Dronkers de moeite nam om persoonlijk naar Raalte te komen om met de verschillende partijen van gedachten te wisselen. De open discussies, de gastvrije ontvangst en het initiatief om deze dag op deze wijze te organiseren werden door hemzelf bijzonder gewaardeerd. Het vertrouwen dat er in overleg een oplossing gevonden kan worden is daardoor voor alle betrokkenen een stuk dichterbij gekomen.

Tijdens de sessie presenteerde de stichting ook een eigen voorstel dat nog verder verrijkt zal worden met de inzichten uit de Staatpleinsessie en dat binnenkort als een eigen visiestuk door de stichting zal worden gepresenteerd. De informele meet en Greet leverde aan het einde van het bezoek van de heer Dronkers een interessante uitwisseling op tussen de genodigden en de buurtbewoners.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.