motormuseum viert een bescheiden feestje

Het Amerikaans Motormuseum in Raalte viert van donderdag 30 april tot en met zondag 3 mei het vijfjarig bestaan. En het jubileum is niet de enige reden voor feest. Max Middelbosch wil op 30 april ook de bouwborden voor zijn motorhotel onthullen. Er zijn bij de gemeente geen bezwaren ingediend tegen de bouw. De vergunning is nog niet binnen, maar Max hoopt die binnenkort op zak te hebben. Voor de bouwvak moet de schop in de grond.

De festiviteiten zijn redelijk bescheiden van opzet. “In elk geval niet meer zo heftig als bij de opening van het museum, toen er wel twintigduizend mensen langs zijn geweest”, stelt Max. “We hadden het jubileum graag nog groter willen aanpakken, maar het heeft te lang geduurd voordat we de vergunning hadden. We zitten natuurlijk niet te wachten op een herhaling van het gedoe met de tent toen we het vijfjarig bestaan van Tivoli vierden. Daarvan zijn we flink geschrokken!”

Ondanks dat het met het museum en Taveerne Tivoli in het verleden allesbehalve soepeltjes is verlopen, heeft Max absoluut geen spijt van de komst naar Raalte. “Voor die vijf jaar overigens wel. Toen heb ik wel eens gedacht… Maar alles wat moeite kost, geeft ook meer voldoening. Zie het als een mooie meid. Daar moet je moeite voor willen doen. Als je die meteen ‘op de bek’ kunt vliegen, dat is ook niet wat, ha ha! Kijk maar naar mij, ik ben al 42 jaar gelukkig met de mijne!”

De festiviteiten beginnen op Koninginnedag rond 12.00 uur met een toertocht voor lichamelijk en geestelijk beperkte mensen. Daartoe staan verschillende zijspannen en Amerikaanse auto’s klaar. Een solexclub uit de regio brengt een bezoekje aan het museum en daarnaast legt ook een Twentse bromfietsclub aan in Raalte. Zo rond 14.30 uur zullen de toertochtrijders terug zijn. Een half uurtje later worden de bouwborden voor het museum onthuld. Om 16.00 uur begint een optreden van The Horse Company. Deze Zwols/Luttenbergse band speelt stevige alternatieve gitaarrock met veel elementen uit de countrymuziek en ‘Americana’.

De eerste CD van de band klinkt alsof Bruce Springsteen, Foo Fighters, The Beatles en Neil Young met elkaar in een studio zijn beland. De band heeft onlangs een tweede plaat opgenomen in Amerika. Zo rond 18.00 uur begint een optreden van de formatie Bucket. Deze band uit Meppel is onlangs voor CD-opnames de studio ingedoken met Heinoër Hendrik Jan Bökkers (ex-Jovink en nu in De Normaal Coverband). Als inspiratiebronnen gelden Elvis, Neil Young en Herman Brood. De optredens zullen plaatsvinden op het plein voor het museum. Daar wordt ook een kleine motorbeurs gehouden. De toegang is de gehele dag gratis.

Zaterdagavond 2 mei gaan de festiviteiten vanaf 22.00 uur verder met een optreden van de JPR Strinxband. Deze rock’n rollformatie is een graag geziene gast bij Taveerne Tivoli. De band speelt in een nieuwe samenstelling, aangezien blikvanger/zanger ‘Zoepie’ vorig jaar is overleden. Verwacht veel muziek van The Rolling Stones en Herman Brood. Op zondagmiddag 3 mei is er van 14.00 tot 19.00 uur een open podium. Talenten uit de regio mogen in een semi-akoestische setting hun muziek laten horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.