minder bomen plat voor nieuw stationsplein

“In plaats van 38 bomen, hoeven er nu ‘slechts’ elf bomen te wijken”, aldus wethouder Ben Haarman, die onlangs met enkele raadsleden op locatie heeft gezocht naar alternatieven om meer parkeerplaatsen en fietsenstallingen te realiseren bij het station.

Vervolgens is er in overleg met Connexxion, ProRail en de NS een nieuw plan ontwikkeld. Een plan waarvoor volgens Haarman ook draagvlak bestaat bij de buurtbewoners. Voor de tachtig parkeerplaatsen hoeven nu veel minder bomen van het plantsoen aan de Ceintuurbaan te verdwijnen. “Omdat in het nieuwe plan ook fietsenstallingen – voor zo’n 200 fietsen – aan de oostzijde van het stationsgebouw komen. Dat is – als je voor het gebouw staat – aan de rechterkant. En daarvoor moet dan één boom wijken”, vertelt Haarman.

De overige tien bomen, die gekapt moeten worden voor de noodzakelijke herinrichting, staan in de strook langs het plantsoen voor de busremise. “Het gaat om tien beeldbepalende bomen. Maar op verzoek van de buurtbewoners worden er dan weer tien vergelijkbare bomen verderop in het plantsoen geplant. Uiteraard gaat het dan om nieuwe bomen”, aldus Haarman, die content is met het nieuwe plan. “Wij hebben er veel energie in gestoken.” Het nieuwe plan wordt op 7 mei behandeld in een raadpleinsessie en komt later die maand in de raadsvergadering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.