marijke dijkstra exposeert in boerderij strunk

Boerderij Strunk is in de maanden mei en juni de locatie van een expositie van Marijke Dijkstra-Haverman. Zij is al ongeveer veertig jaar werkzaam als schilderes en heeft inmiddels een gevarieerd en omvangrijk oeuvre op haar naam staan. Marijke, van 1944, schildert zowel figuratief als abstract op linnen en papier. Of dat een olieverf-, aquarel- of pastelschilderij is, maakt haar niet uit. Ook heeft ze met speciale verf diverse sjabloonprints gemaakt.

Marijke wordt soms gedreven door de wens om een bepaald levensgevoel uit te drukken, een andere keer probeert zij juist de stilte of ruigheid van een landschap weer te geven. “Steeds blijf ik zoeken naar een juiste balans tussen wat de verf wil en wat ikzelf wil”, aldus Marijke. “Je laten gezeggen door de verf.” Juist dat is de laatste tijd een grote uitdaging geworden. Marijke wordt vooral gestimuleerd door, op gezette tijden, bijscholing te volgen aan de kunstacademie in Trier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.