maaike4kids strijdt tegen overgewicht

Maaike Heethaar heeft in samenwerking met Carinova en de kinderfysiotherapiepraktijk Raalte het gezondheidsprogramma ‘Maaike4Kids’ ontwikkeld. Met dit programma brengt ze vanaf mei 2009 een bezoek aan alle basisscholen in de gemeente Raalte, om de strijd aan te gaan met overgewicht bij kinderen.

Het programma van Miss Overijssel 2008 is door de gemeente Raalte opgenomen in een totaal voedings- en bewegingsproject van de GGD, dat de titel ‘Gezonde leefstijl op een gezonde school’ heeft gekregen. Voor het eerste jaar van dit project stelt het college van burgemeester en wethouders, in het kader van het Lokaal Gezondheidsbeleid (LGB), een bedrag van 17.500 euro beschikbaar. Voor de jaren 2010 en 2011 komt daar nog eens 10.000 euro per jaar bij. “Hoofddoelstelling van het programma ‘Gezonde leefstijl op een gezonde school’ is het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl van leerlingen op alle scholen in Raalte”, vertelt wethouder Roger de Groot.

Belangrijk onderdeel van het programma is de ‘Gezonde Week’. Elke basisschool organiseert tenminste één keer een Gezonde Week. Dit is een themaweek waarin in alle groepen aandacht wordt besteed aan een gezonde en actieve leefstijl, met name gericht op een combinatie van gezonde voeding en bewegen. “In die periode is er ook tenminste één activiteit voor de ouders en krijgen ouders informatie over het thema”, aldus De Groot, die zeer blij is met de inzet van Maaike Heethaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.