licht en geluidbedrijf hersch viert jubileum

Hersch bestaat tien jaar. Het Raalter bedrijf verhuurt alles op het gebied van geluid, licht en audiovisuele techniek aan bedrijven, feesten en evenementen. Het 10-jarig jubileum markeert ook een nieuwe fase voor Hersch. Op zaterdag 18 april opent het bedrijf met een receptie voor vrienden, bekenden, relaties en genodigden officieel de deuren van het nieuwe pand aan de Wechelerweg in Raalte.

“We hadden eerst een ruimte bij The Powershop”, vertelt Tom Schottman, die samen met zijn vader Herman en zijn kameraad Ron Kuperus eigenaar is van het bedrijf. “We zijn Wil Osendarp (eigenaar The Powershop, red.) daarvoor veel dank verschuldigd. Maar op een gegeven moment werd het daar toch te klein en zijn we op zoek gegaan naar nieuwe ruimte. En dat is gelukt. We zijn gegroeid van 32 vierkante meter naar 300 vierkante meter. Op de nieuwe locatie kunnen we al onze spullen kwijt. Daarnaast beschikken we er ook over een kantoor en een werkplaats.”

Het begon allemaal vele jaren geleden toen Tom en Ron DJ-aspiraties kregen. “We zaten indertijd nog op het Carmel College. Voor een feest op school zochten ze DJ’s en wij hebben toen aangegeven die taak wel op ons te willen nemen.” Die eerste DJ-set smaakte naar meer. En al snel verzamelden Tom en Ron flink wat apparatuur en plaatjes. “Maar dat was nog te weinig en toen we een drive-in konden overnemen, sprong mijn vader Herman financieel bij. Dat was eigenlijk het officiële begin van Hersch.”

Die naam is overigens een samentrekking van de naam van zijn vader. “De bijnaam ‘Hersch’ bestond al langer en die hebben we maar aangehouden. Ach, als de mensen je zo al kennen, moet je de naam ook niet gaan veranderen.” Hielden Tom en Ron zich eerst nog vooral bezig met drive-inshows, later begon Hersch ook geluids- en lichtapparatuur te verhuren voor zowel kleine als grote evenementen. Daarnaast beschikt Hersch ook over een eigen podiumtent.

Het is een druk leven voor het drietal. Ze hebben er op dit moment allemaal nog een baan bij. Voor grote klussen kunnen ze de hulp inschakelen van vier oproepkrachten. “Maar het is wel lastig. Een privé-leven heb je nauwelijks. Maar begrijp me niet verkeerd, het is geweldig werk. Het is mooi om te zien hoe je een locatie volledig vanuit het niets opbouwt en vervolgens ziet dat alles goed functioneert en het hele plaatje klopt. We blijven er meestal bij en dan ben je dus echt het hele weekend weg. Maar als iedereen tevreden is, de organisatoren, de artiesten en het publiek, dan weet je waarvoor je het doet. En daarnaast draaien we ook nog. En dan is het natuurlijk een enorme kick als het je lukt om iedereen aan het dansen te krijgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.