lenters komt nog te kort in francorchamps

Het Serco Racing Team heeft afgelopen weekeinde mee kunnen racen op het prachtige circuit van Spa Francorchamps in de Belgische Ardennen. Dat was vooraf nog niet zeker, aangezien de crash van vorige week diepe wonden had nagelaten bij het Lemelerveldse team. Nadat de motor in drie dagen tijd geheel opnieuw opgebouwd was, kon coureur Rik Lenters toch starten in Francorchamps. Hij kon echter geen rol van betekenis spelen in de tweede wedstrijd van het seizoen.

In de kwalificatierondes op zaterdag bleek de Honda van de Lemelerveldse formatie nog wel te kampen met een technisch mankement. Desondanks reed Lenters zich naar de vijftiende startplek. Met behulp van enkele onderdelen van het Duntep Racing Team uit Nieuwleusen slaagden de monteurs er gelukkig in om dit probleem op zaterdagavond te verhelpen. De race op zondag werd na de eerste ronde stilgelegd vanwege een rode vlag. Hierna werd de strijd hervat over acht ronden. Lenters had een prima start, maar kon niet echt mee doen om de voorste plaatsen. Het Serco Racingteam eindigde op de elfde plek.

“Ik ben de monteurs van het team veel dank verschuldigd, want wat zij de afgelopen week in drie dagen tijd hebben gepresteerd had ik niet voor mogelijk gehouden”, sprak Lenters na afloop van de race. “Zelf had ik toch nog enige moeite om in het juiste ritme te komen na de zware crash van vorig weekend. En als het motorische gedeelte dan ook niet helemaal is zoals het zou moeten, zit je er gewoonweg voorin niet bij. Ook wil ik graag het Duntep Racingteam uit Nieuwleusen bedanken voor het uitlenen van de benodigde onderdelen.”

“Ik kijk nu uit naar volgende week wanneer we tijdens het WK Superbike onze eigen race rijden in de Dutch Superbikes op Assen. Machtig mooi man om voor zo’n 40.000 racefans mijn kunnen te laten zien!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.