lemelerveldse scouts 4 mei naar de dam

Vijf scouts van De Verbinding uit Lemelerveld is gevraagd om op 4 mei te helpen met de plechtigheid tijdens de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Het is voor de leden een enorme eer om hun medewerking te verlenen, want de kans om dit een keer te mogen doen is heel klein. Deelnemers moeten namelijk lid zijn van een scoutinggroep en tussen de 13 en 17 jaar zijn. Bovendien is jouw provincie maar eens in de twaalf jaar aan de beurt.

“Wij zijn ontzettend blij dat we hier aan mee mogen doen”, aldus één van de vijf scouts uit Lemelerveld. “Toen we te horen kregen dat je hier aan mee kon doen hebben we ons gelijk aangemeld en een paar weken geleden zijn we uitgeloot. Samen met ruim 65 scouts van andere groepen uit Overijssel kregen we van 3 tot 5 april in de Generaal Spoorkazerne in Ermelo veel informatie over hoe alles in zijn werk gaat op de Dam. Taken zijn hier nog niet verdeeld, dat krijgen we op de dag zelf allemaal te horen.”

“We hebben een leuk, indrukwekkend en zeer leerzaam weekend gehad. Op 18 april komen we nog een keer bij elkaar voordat we op 4 mei gezamenlijk naar de Dam gaan”, vervolgt de scout. “Dan krijgen we ook te horen wat we precies mogen doen. De taken variëren van het begeleiden van veteranen, het hijsen van de vlag of het helpen bij de kranslegging. Ook moeten er flyers worden uitgedeeld aan mensen die dan een bezoek aan Amsterdam brengen.”

“Het zou een heel grote eer zijn als één of twee van ons één van de kransen mag dragen en misschien wel die van de Koningin. Voor ons wordt 4 mei 2009 een dag om nooit te vergeten, maar ook een heel lange. ‘s Morgens moeten we op tijd in Amsterdam zijn, waar we beginnen met oefenen, gevolgd door een ontbijt in Hotel Krasnapolsky. Van 16.00 uur tot 23.00 uur zullen wij op de Dam aanwezig zijn. Daarna zullen we waarschijnlijk vermoeid en voldaan weer naar huis keren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.