kunstzinnig frans weekend bij de olsterhof

Iedereen die het leuk vindt om te schilderen, wordt uitgenodigd om op zaterdag 2 en zondag 3 mei in Olst mee te doen aan een schilderwedstrijd tijdens Mini Montmartre bij de Olsterhof. Op deze twee dagen kunnen schilders op het terras of onder de platanen een stilleven schilderen. De basis voor dit stilleven vormt een foto van een Zanzibarhoed hangend op een wit hek. Glossy-fotografe Pauline Joosten fotografeerde dit tafereel, dat sinds 2008 het beeldmerk is van de Olsterhof.

De schilders krijgen twee dagen de tijd om hun verbeelding van het tafereel, op papier of doek vast te leggen. Een vakkundige jury gaat bepalen wat de drie mooiste werken zijn. De winnaar krijgt een geldbedrag van 250 euro en doet daarmee tevens afstand van het schilderij. Dat krijgt een prominente plek in het petit café. Alle kunstwerken worden de hele maand mei in de gangen van de Olsterhof geëxposeerd. Deelname is kosteloos. Deelnemers moeten zich wel vooraf aanmelden bij Hans Jansen op nummer 0570-564330.

Het Franse weekend wordt opgefleurd met live muziek. Op zaterdag speelt duo Paniek een mix van Franse nummers en Gipsy. Op zondag krijgt het duo versterking van een violist en een bassist, voor het prettige ‘la douce France’-gevoel. Op beide dagen kun je in het oude koetshuis achter de Olsterhof een brocante bekijken die hier is uitgestald door een aantal exposanten. Kijk voor meer informatie op staging2.olsterhof.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.