kpj sportweekend investeert flink in affiche

Het KPJ Sportweekend op de Boerhaar pakt dit jaar uit. Met op zaterdag Dé Normaal Coverband en De Sjonnies en op zondag Gewoon Jansen en de Annonanno’s (na de autorodeo) heeft de organisatie het affiche weten te vullen met grote namen. Er is dan ook flink wat geld geïnvesteerd in het muzikale programma. “Wil je de tent op zaterdagavond goed vol krijgen, dan moet je wat”, stellen Danny Hutten, Martin Logtenberg en Lisette Krijt namens de organisatie, Stichting Evenementen KPJ Boerhaar. Het KPJ Sportweekend wordt gehouden van 17 tot en met 19 april.

“Twee jaar geleden hadden we Jovink. De tent zat toen goed vol. En voor Jovink moesten we ook genoeg betalen. Vorig jaar stonden Plork & de Aannemers in de tent. Een toch wel redelijk bekende feestband, maar dat liep veel minder. Vandaar dat we dit jaar weer voor de grote namen zijn gegaan. Dan moet de entree maar wat omhoog. Weet je, acts als De Sjonnies en Dé Normaal Coverband trekken ook precies het publiek dat we zoeken. Het gezellige volk. En dat is ook het volk dat voor een goede tapopbrengst zorgt. Bovendien onderscheiden we ons hiermee flink van andere tentfeesten. Daar zijn we best trots op!”

De Sjonnies verzorgen die avond overigens een optreden van circa driekwartier. Ach, iedereen weet wat ie van deze populaire feestband mag verwachten. Lekker meespringen en dansen op foute Nederlandstalige liedjes. Grijp je kans, want de band heeft aangekondigd er binnenkort het bijltje bij neer te gooien. “En dat was twee jaar geleden met Jovink ook al zo”, herinneren Danny, Jartin en Lisette zich. “Die maakten vlak voor het optreden hier ook bekend dat ze het bijltje erbij neer gingen gooien. Ach, je moet op je hoogtepunt stoppen, ha ha!”

De rest van de avond wordt muzikaal ingevuld door Dé Normaal Coverband, het vriendenclubje van Heinoër Hendrik Jan Bökkers (bekend van Jovink), zijn broer Bastiaan (bas) en gitarist Erik Neimeijer. De drumkit is sinds kort ingenomen door Dennis Hendriks (ex-Mooi Wark). De groep houdt het grotendeels bij nummers van de eerste drie platen van Normaal: ‘Oerend Hard’, ‘Ojadasawa’ en ‘D’n Achterhoek tsjoek’. Met recht ouderwets høken dus op hits als ‘Oerend Hard’, ‘Ik bun moar een eenvoudige boerenlul’, ‘Hendrik Havekamp’ en ‘Hummelo’. Bennie en de zijnen doen het tegenwoordig wat rustiger aan en zoeken het wat meer in de theaters, hun eigen coverband trapt het gaspedaal ouderwets hard en met veel branie in! Drive-in show La-liberté verzorgt de verdere muziek. Aanvang is om 21.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa.

Het feest begint overigens al op vrijdag met een kleine feestavond. DJ Jasper Hutten staat achter de draaitafel. Na de feestavond van zaterdag gaat het KPJ Sportweekend zondag rond 13.00 uur verder met de autorodeo. In totaal doen er al zo’n 115 coureurs mee. “We hebben nog nooit zoveel deelnemers gehad”, vertellen de organisatoren. “Hoe het komt? We weten het niet. Misschien heeft het ermee te maken dat we de eerste autorodeo zijn in de gemeente Olst-Wijhe. Misschien ook wel omdat we de afgelopen drie keer telkens mooi weer hebben gehad. De deelnemers komen overal vandaan. Tot aan Friesland en Duitsland aan toe!”

De autorodeo krijgt overigens ‘hoog’ bezoek. Niemand minder dan TMF-VJ Willy (bij hiphopliefhebbers ook bekend van The Opposites) zal, uiteraard begeleid door een cameraploeg, meedoen aan de race. De beelden zullen later op de popzender uitgezonden worden. Lisette: “We zeiden al tegen onze omroeper: ‘Nou moet je alles ook netjes in het Nederlands presenteren, en dus niet meer in het plat!’ ‘Nee joh’, zei hij. ‘Gewoon alles in het dialect. Dan word ik nog ondertiteld ook. Lachen man!’” Na afloop van de autorodeo is er muziek van Gewoon Jansen en een act van de Annonanno’s. Drive-in show La-liberté verzorgt de verdere muzikale invulling van de avond. De entree bedraagt 5 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.