ivn de grutto overspoeld door padden

In tegenstelling tot de afgelopen jaren steken dit jaar weer heel veel padden de doorgaande weg Onder de Gelder in Wijhe over. En dat terwijl IVN-afdeling De Grutto Olst-Wijhe op het punt stond om geen netten meer te plaatsen. De padden hebben het blijkbaar geweten en trokken afgelopen week met honderden per nacht over.

Volgens boswachter Peter Pol komt deze grote paddentrek door de koude winter. “Nu, in het voorjaar, steken de padden ineens massaal over.” aldus Pol, die door IVN De Grutto hartelijk bedankt wordt voor zijn medewerking. Daarnaast deelt De Grutto ook een pluim uit aan de brandweer, voor het schoonspuiten van de paddentunnels. De vele vrijwilligers controleren nog elke ochtend (tot en met 25 april) de emmers en brengen de padden veilig naar de overkant van de weg. Zie ook: staging2.ivn-wijhe-olst.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.