hospice wil nieuwbouw nabij gouverneur

Stichting Hospice Midden Salland heeft aan de gemeente Raalte te kennen gegeven dat zij op het braakliggende terrein op de hoek van de Munstersestraat en De Meerleweg graag een nieuw hospice voor Raalte en omstreken wil ontwikkelen. Het Raalter college wil hier in principe medewerking aan verlenen.

Hospice Midden Salland is een kleinschalige voorziening aan de Oude Molenweg in Raalte, waar ongeneeslijk zieke mensen terecht kunnen voor het doorbrengen van de laatste levensfase. In een huiselijke omgeving wordt 24 uur per dag zorg geboden. Het grootste gedeelte van deze zorg wordt geboden door vrijwilligers. Het bestuur van de stichting is al geruime tijd op zoek naar een betere locatie voor de hospice en wil dan ook graag verhuizen naar de voormalige locatie van peuterspeelzaal De Stoppeltjes.

De gemeente Raalte heeft in een brief aan de stichting Hospice Midden Salland inmiddels duidelijk gemaakt nader in overleg te willen treden. Grootste struikelblok is echter dat de nieuw te bouwen hospice niet de gehele kavel in beslag neemt. Vanuit ruimtelijk- en financieel oogpunt is de stichting slechts een gedeelte van het perceel nodig. Om die reden heeft het Raalter college nu de voorwaarde gesteld, dat er eerst een geschikte partner gevonden moet worden voor de invulling van de rest van het terrein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.