hmo biedt uitkomst voor het mbi terrein

De provincie Overijssel wil vaart maken met het opknappen van verouderde bedrijventerreinen en heeft daarom onder andere de Herstructureringsmaatschappij bedrijventerreinen Overijssel (HMO) opgericht. “De HMO is een mooi instrument om bijvoorbeeld de spoorzone-oost, met onder andere het MBI-terrein in Raalte, aan te pakken”, zegt wethouder Yayeri Blijdenstein.

Aangezien het volgens Blijdenstein voor de gemeente financieel niet haalbaar is om het MBI-terrein te kopen en te herontwikkelen biedt de HMO wellicht uitkomst. De maatschappij richt zich op grote private projecten op verouderde bedrijventerreinen en kan per project overeenkomsten met gemeenten en ontwikkelaars sluiten. De provincie stelt 7,5 miljoen euro beschikbaar aan de HMO. Door de betrokkenheid van marktpartijen zal de HMO in de praktijk meer geld te besteden hebben en dus meer hectares kunnen aanpakken.

De HMO is een NV, met de provincie als enige aandeelhouder. De raad van commissarissen van de HMO wordt in mei 2009 formeel geïnstalleerd door de provincie Overijssel. Zodra de organisatie geheel rond is, kan de HMO aan de slag met kansrijke herstructureringsprojecten in de provincie. Zie voor meer informatie over de HMO de site van de provincie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.