haringhappen levert dorpshuus 444 euro op

Het verenigingsleven in Heino heeft zich achter het Dorpshuus in Heino geschaard. Een andere conclusie is niet mogelijk na vier succesvolle actieweken waarbij clubs de gelegenheid grepen om zich in het centrum van Heino aan het publiek te presenteren. De actie kreeg dankzij de Sökkestoppers een mooie afsluiting. Prins Erik II kwam namelijk niet met lege handen. Voorzitter Ed van der Schaaf van Dorpshuus Heino kreeg een cheque van 444,44 euro aangeboden.

De heren van de carnavalsvereniging waren, zoals het hoort, in vol ornaat naar het Dorpshuus getogen om de cheque zaterdag te overhandigen. Het bedrag is bijeen gebracht tijdens het happen naar haring, dat volgens traditie altijd op de laatste avond van carnaval wordt gehouden. President Bernard Blom richtte het woord tot de aanwezigen op het Marktplein en refereerde nog even aan de vele sleuteloverdrachten die in het voormalige gemeentehuis hebben plaatsgevonden. Sinds de herindeling met Raalte hebben de Sökkestoppers vastgehouden aan hun eigen sleuteloverdracht. Niet de burgemeester, maar de meesterburger reikt ieder jaar de sleutel uit aan Prins Carnaval.

Van der Schaaf en zijn mede-bestuursleden van Dorpshuus Heino waren blij verrast met de geste van de Sökkestoppers. De carnavalsvereniging draagt de plannen voor het dorpshuis een warm hart toe, want tijdens de sleuteloverdracht van dit jaar werd Van der Schaaf ook al onderscheiden in de Orde van de Gestopte Sökke. Na vier weken van ‘actie voeren’ kan niet anders worden geconcludeerd dan dat het Heinose verenigingsleven zich van de beste kant heeft laten zien. Het woord is nu aan de gemeente Raalte!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.