hardcorefeest in bossen van hellendoorn

Het hardste hardcorefestival ter wereld, Nightmare Outdoor, is terug en wordt dit jaar gehouden in Hellendoorn. Op zaterdag 16 mei zal het evenemententerrein aan de Luttenbergerweg, al jaren de vaste locatie van Dauwpop, getransformeerd worden tot een nachtmerrie bij dag. Om 12.00 uur worden de volumeknoppen opgedraaid, waarna er tot ’s avonds doorgebeukt zal worden op de beste hardcore, terror, industrial en early rave. Zo’n 20.000 hardcorefans worden verwacht.

In 2005 werd het succesvolle concept Nightmare voor het eerst in de open lucht gehouden. Het strand van Hoek van Holland werd het toneel voor het beste hardcorefestival dat Nederland ooit heeft meegemaakt. Nightmare Outdoor sloeg binnen de nog altijd grote hardcorescene dan ook in als een bom! Na enkele succesvolle edities kon het evenement in 2008 geen doorgang vinden, omdat er door de autoriteiten teveel beperkingen werden opgelegd. De zoektocht was daarmee begonnen naar een nieuwe locatie waar onbeperkt geknald kan worden. Die locatie is dus gevonden in de buurt van Hellendoorn.

Tussen de vele bossen ligt een groot evenemententerrein met een capaciteit van ruim 20.000 bezoekers. Deze schitterende locatie valt uitermate goed te benutten voor een evenement als Nightmare Outdoor. De bossen zijn niet alleen mooi, maar ogen ook heel duister en mysterieus, iets wat perfect bij het concept past. Maar dat is nog niet alles! Doordat het buiten een druk bewoond gebied ligt hoeft niemand zich zorgen te maken over de strenge regels voor wat betreft geluid en kunnen de immense geluidssystemen dan ook ten volste benut worden.

UDC en Mid-Town, de organisatoren van het festival, hebben er voor gekozen om een zo breed mogelijke selectie te maken uit zes verschillende substijlen binnen de hardcore, mede omdat Nightmare meer en meer een Europees festival aan het worden is. De laatste edities wisten niet alleen Nederlandse, maar ook veel Italiaanse, Franse, Duitse en Belgische liefhebbers de weg naar Nightmare te vinden. Op de Mainstage zal flink uitgepakt worden qua shows en decoratie en zullen artiesten als Nosferatu, Stunned Guys, Neophyte, Ruffneck en Evil Activities er een onvergetelijk feest van maken met het beste wat hardcore te bieden heeft!

Alle ins en outs van het evenement zijn te vinden op de Nightmare Outdoor website. Interviews met artiesten, reportages, must have filmpjes en foto’s van voorgaande jaren en niet te vergeten alle belangrijke info, het is allemaal te vinden. Kaarten kosten 42,50 euro en zijn verkrijgbaar via staging2.nightmare-outdoor.com. Ook kun je tickets bestellen via staging2.udc.nl, staging2.midtown.nl en via Ticketservice (0900-3001250).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.