handtekeningenactie op majella voor vrede

Onder toeziend oog van de kids van de Gerardus Majellaschool in Broekland heeft Raalter burgemeester Piet Zoon woensdag zijn handtekening toegevoegd aan een petitie voor vrede. Daarbij beloofde de burgemeester de petitie aan te bevelen bij Warchild, de organisatie die zich inzet voor jonge oorlogsslachtoffers.

De petitie was een initiatief van de leerlingen uit groep 6 van de Broeklandse basisschool. De groep had in de geschiedenisles en via een film kennisgemaakt met de verschrikkingen van oorlog en de schrijnende gevolgen daarvan voor kinderen. Ze besloten hun indrukken om te zetten in een positief gebaar: Een monument en een handtekeningenactie voor vrede.

Het monument werd onder grote belangstelling van de ouders op school opgebouwd in de vorm van een muur van dozen, die de kinderen zelf in vrolijke kleuren hadden geschilderd. In korte tijd wisten de kinderen bovendien 331 handtekeningen te verzamelen voor de petitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.