grote animo workshops olster harmonie

Maar liefst dertig kinderen hebben zich opgegeven voor de vier gratis muziekworkshops van de Olster Harmonie. De eerste workshop was woensdag. Na een korte uitleg konden de kinderen de verschillende muziekinstrumenten uit het orkest uitproberen. Hierna mochten ze een instrument uitkiezen.

In kleine groepjes werd de kinderen geleerd hoe ze de instrumenten in elkaar moeten zetten, vasthouden en natuurlijk bespelen. Na afloop van de eerste workshop kregen alle kinderen het instrument mee naar huis om te oefenen, samen met een oefenblad en een echte meespeel-CD. Tijdens de tweede workshop, die woensdag 22 april wordt gehouden, zullen de kinderen vier noten leren spelen op het door hun gekozen instrument.

De twee laatste workshops worden gebruikt om met alle kinderen een muziekstuk in te studeren onder leiding van Marieke Strijkveen, de dirigente van het leerlingenorkest. Dit muziekstuk zal tijdens het leerlingenconcert worden uitgevoerd samen met het leerlingenorkest van de Olster Harmonie op zondag 17 mei in het Holstohus in Olst. Iedereen is hierbij van harte welkom.