genoeg informatie over milieueffecten n340

Het milieueffectrapport (PlanMer) over verbetering van de N340, boven Dalfsen, is positief beoordeeld door de onafhankelijke commissie voor milieueffectrapportage. Zij concludeert dat in het rapport alle essentiële informatie aanwezig is voor een besluit over een toekomstig tracé voor de provinciale weg tussen Zwolle en Ommen. De provincie betrekt het advies van de commissie bij haar definitieve besluit (medio 2009) voor een tracé.

In haar advies geeft de commissie aan dat de probleemstelling van het project op het aspect verkeer goed is onderbouwd. Geen van de onderzochte tracés voldoet volledig aan de doelstellingen van ‘zo duurzaam mogelijk verbeteren van de leefbaarheid’ en ‘ondersteunen van de regionale gebiedsontwikkeling’.

De commissie concludeert verder dat de onderzochte tracés een negatief effect hebben op onder andere de landbouwgebieden en grondwaterbeschermingsgebieden. Wel wordt een bijdrage geleverd aan de verbetering van de leefomgeving of de natuur, het landschap en de recreatie langs het huidige tracé. Het bereiken van de doelen rond verkeer, vervoer en verkeersveiligheid is minder afhankelijk van de tracékeuze. Hierbij spelen wegontwerp en de inrichting van de parallelwegen een grote rol.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.