Home / archiefcentraal / gelders kleinkoor na herdenking in plaskerk

gelders kleinkoor na herdenking in plaskerk

Aansluitend op de dodenherdenking, is er maandag 4 mei om 20.30 uur een concert van het Gelders Kleinkoor in de Plaskerk in Raalte. Het koor, bestaande uit achttien zangers, heeft gekozen voor het thema ‘Met Hart en Ziel’. Men beweert namelijk wel eens dat muziek het voertuig is dat rechtstreeks naar de ziel voert. En dat mag van de werken die maandag ten gehore worden gebracht zeker gezegd worden!

Het hart wordt maandagavond stil van de muziek van Johannes Eccards Missa. De ziel wordt grondig geroerd in Meine Seele erhebt den Herren van Heinrich Schütz: “Mijn ziel prijst en looft de Heer, mijn hart juicht om God, mijn redder.” Hart en ziel verkondigen de grootheid van God. Het innerlijk van de mens, zijn hart, heeft veel geheimen, maar het heeft blijkens de tekst uit de Funeral Sentences van Henry Purcell (‘Thou knowest, Lord, the secrets of our hearts’) geen geheimen voor God.

Enthousiaste reacties bij eerdere concerten deden bij dirigent Marco Hup de behoefte ontstaan vaker met zijn koorgezelschap naar buiten te treden. Daarnaast wil het Gelders Oratoriumkoor zich meer op de regio richten om zo haar naamsbekendheid te vergroten. Het kleinkoor kan daarin een belangrijk aandeel leveren. Zij richt zich op dat deel van het klassieke repertoire waar het grote koor zich vanwege grootte en samenstelling niet voor leent.

Kaarten voor het concert in de Plaskerk zijn nog te koop bij Annie Schulten in de Herenstraat in Raalte en kosten tien euro. Aan de zaal bedraagt de entree 12,50 euro. Een deel van de opbrengst wordt gebruikt om het orgel in de Plaskerk te onderhouden.

Lees ook

Alternatieve SW4D met versnaperingen onderweg in de herfstvakantie

RAALTE – De uit Coronanood geboren eerste Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse van 2020 heeft met de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.