gb wil muziekkoepel heino op andere locatie

De fractie van Gemeentebelangen heeft het Raalter college van burgemeester en wethouders per brief laten weten wat zij vindt van het voornemen om een nieuwe muziekkoepel te bouwen in de Hof van Rakhorst in Heino. “Wij maken ons zorgen over het aantasten van de leefbaarheid in en rond de Hof van Rakhorst, die, behalve tijdens de Heinose Pompdagen, altijd als rustgebied te boek stond. De laatste ontwikkelingen roepen bij ons opnieuw vragen op”, aldus Carla Hoge namens de GB-fractie.

Met de laatste ontwikkelingen doelt Gemeentebelangen op de belegde informatiebijeenkomst over de koepel op woensdag 8 april in Zaal Oortwijn. Op 19 maart heeft de gemeente alle omwonenden van de Hof van Rakhorst daarvoor een uitnodiging gestuurd, maar daarna zijn alle andere inwoners van Heino ook uitgenodigd middels een aankondiging op de gemeentepagina in het Weekblad voor Salland. “Kennelijk ligt uw besluit al vast en krijgen de omwonenden slechts nog inspraak over het totaal aantal en de duur van de evenementen. Waarom nodigt u voor een dergelijke bijeenkomst alle inwoners van Heino uit, en niet eerst alleen de omwonenden”, vraagt Gemeentebelangen het college.

In het verleden heeft GB, net als enkele andere politieke partijen, al haar bedenkingen over het voornemen van deze muziekkoepel laten weten. “Wij maken ons zorgen over het aantasten van de leefbaarheid in en rond de Hof van Rakhorst”, schrijft Hoge. “Binnen welke kaders meent u te handelen nu de aanvraag van de koepel niet gerealiseerd kan worden binnen het geldende bestemmingsplan? U weet dat de omwonenden zich zullen verzetten tegen de locatie van de muziekkoepel, waarom zet u dan toch door die op die locatie te realiseren en waarom wordt in overleg met de stichting niet gezocht naar een andere, veel meer geschikte, locatie? Wat denkt u dat hiervan de gevolgen voor de saamhorigheid in Heino zullen zijn?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.