filmhuis met oorlogswinter en youngheart

Het Filmhuis Olst presenteert vrijdag 24 april in samenwerking met de ‘Maatschappij tot Nut van het algemeen’ weer twee films in het Holstohus. Uiteraard begint de avond met een film voor de jeugd. Om 18.30 uur wordt de film ‘Oorlogswinter’ naar het boek van Jan Terlouw getoond, om 20.30 uur kunnen de volwassenen kijken naar de film ‘Young@Heart’.

In ‘Oorlogswinter’ kan de veertienjarige Michiel niet wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Het speelt zich af in de ijskoude winter van 1945 in een dorpje bij Zwolle. Als Michiels buurjongen Dirk in een gevaarlijke situatie een beroep op hem doet, voelt hij zich eindelijk serieus genomen. Al snel merkt hij dat oorlog misschien spannend lijkt, maar vooral ook gruwelijk is. De film is geschikt bevonden voor de jeugd vanaf 12 jaar. Aanvang is om 18.30 uur.

‘Young@Heart’ is een docu over een Engels bejaardenkoor dat een repertoire heeft dat bestaat uit rock, punk en r&b. De Britse filmer Stephan Walker heeft de 24 gepensioneerden en hun koorleider gedurende zeven weken gevolgd tijdens de repetities voor hun nieuwe show in hun thuisplaats. Gaandeweg kreeg hij ook een kijkje in hun dagelijkse leven en mocht hij hen zelfs tot in het ziekenhuis volgen. Aanvang is om 20.30 uur.

Kaarten voor ‘Oorlogswinter’ kosten 2 euro (begeleiders 3 euro). Voor ‘Young @ Heart’ betaal je 5 euro (leden van ’t Nut 4 euro). Reserveren kan middels een mailtje naar filmhuisolst@home.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.