europarlementarier op bezoek bij loonbedrijf

VVD-Europarlementariër Jan Mulder brengt op woensdag 29 april een bezoek aan het agrarisch loonbedrijf van Han Jansen in Wijhe. Mulder gaat daar langs op uitnodiging van de CUMELA Nederland, de brancheorganisatie van de loonbedrijven. Het bezoek is overigens niet openbaar.

In de zogenaamde cumelasector zijn 24.000 personen in bijna 2.400 ondernemingen samen goed voor een jaaromzet van bijna drie miljard euro. Hoewel het aandeel van agrarische loonbedrijven terugloopt, vormt de agrarische sector nog steeds het grootste deel van de klanten van de loonbedrijven. Net als alle andere schakels in de agrarische productieketen hebben zij veel te maken met Europese regelgeving, en in die hoedanigheid wil Mulder zich graag laten informeren over de ontwikkelingen waar de leden van CUMELA Nederland mee te maken hebben. Het betreft hier onder andere problemen naar aanleiding van de grondwaterrichtlijn en de nitraatrichtlijn.

Tegen deze laatste richtlijn heeft Mulder de afgelopen jaren altijd sterk geprotesteerd. Volgens Mulder zorgen de strenge eisen in deze richtlijn ervoor dat het gebruik van kunstmest gestimuleerd wordt, de ontwikkeling van mestvergisting wordt geremd en het voor EU-lidstaten moeilijk is om juist die maatregelen te nemen die het beste bij de lokale omstandigheden in de verschillende lidstaten passen. In dit kader heeft Mulder zich recent succesvol verzet tegen het invoeren van een Europese bodemrichtlijn. Tijdens het werkbezoek zal deze problematiek uitvoerig worden besproken. Daarnaast zullen ook de problematiek rond Natura 2000, het suikerbeleid en het landbouwverkeer besproken worden.

Mulder is sinds 1994 lid van het Europees Parlement en is daar woordvoerder op het gebied van het landbouwbeleid en begrotingsbeleid. Hij staat op de vierde plaats op de VVD-lijst voor de volgende Europarlementsverkiezingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.