eerste wedstrijd serco eindigt met valpartij

De kop is er af voor coureur Rik Lenters en zijn Lemelerveldse Serco Racing Team. Maandag was het team actief tijdens de eerste wegrace van het seizoen in de Dutch Superbikes. En dat ging de formatie best goed af, gezien het sterke deelnemersveld met vijf buitenlandse gastrijders die zich in de kwalificatie al in de toptien manifesteerden. Rik Lenters zette zijn machine met een persoonlijk ronderecord van 1.43’40 op een elfde startplek en daarmee was hij zeer tevreden.

In de eerste manche van de race kende Lenters een goede start. Bij het gedrang in de eerste bocht zat hij goed voorin en kon knap als achtste doorkomen. In de ronden daarna zakte hij echter wat af richting de tiende plaats. Een valpartij aan de kop van het veld bracht hem weer terug naar voren, waardoor Lenters op een zeer verdienstelijke achtste plaats werd afgevlagd.

De tweede manche was van korte duur. Bij het omgooien in de Ruskenhoek ging het namelijk mis! Rik verloor de controle over de voorkant van zijn Honda, dacht nog even dat hij hem rechtop kon houden maar slaagde niet in die opzet. De coureur gleed netjes over het asfalt terwijl de Honda hoog door de lucht vloog. Nadat Lenters ongedeerd opgestaan was, zag hij al snel dat de motor in twee delen terug gebracht zou worden naar de pitbox.

De monteurs van het Serco Racing Team zijn inmiddels druk in de weer om de motor vanaf een nieuw kaal frame op te bouwen. Zaterdag moet de Honda er weer spic en span bij staan, want dan zal er getraind worden op het circuit van Spa Francorchamps in de Belgische bossen voor de tweede wedstrijd in het ONK die zondag 19 april zal worden verreden.