druk programma voor orkest st caecilia

Aan hoogtepunten geen gebrek dit jaar bij orkest St. Caecilia. Het orkest kijkt zeer tevreden terug op het concert met Gé Reinders en ook het nieuwjaarsconcert met de zang- en oratoriumvereniging was erg geslaagd. De muzikanten zijn inmiddels voorbereid op opnieuw een behoorlijke uitdaging. Zaterdag speelt het orkest namelijk op het Gouden Spiker Festival in Ureterp. Een non-stop show van twintig minuten met veel afwisseling en enkele solo’s.

Het Gouden Spiker Festival is een initiatief van Stichting Culturele Activiteiten Opsterland (SCAO). Zij is opgericht met het doel om blaasmuziek in de breedste zin van het woord te promoten. Naast het promoten van het beoefenen van blaasmuziek, wil zij ook het sociale aspect stimuleren. Dit heeft zich dus geuit in het Gouden Spiker Festival, een groot jaarlijks terugkerend muziekfestival voor amateur-orkesten in de lagere divisies.

Met het optreden in Ureterp zijn de muzikale inspanningen voor het orkest nog niet voorbij, want in Raalte zullen de muzikanten ook weer van zich laten horen. Op Koninginnedag zullen zij de opening op de Grote Markt muzikaal omlijsten. Het orkest, onder leiding van dirigent Ton Nieuwkamp, zal voor de bewoners van woonzorgcentrum De Hartkamp ook het Koninginnedagconcert weer verzorgen.

Ook is het orkest volop bezig met de voorbereidingen van de dodenherdenking op 4 mei aan de Zwolsestraat in Raalte. Een steeds weer indrukwekkende gelegenheid. De muzikanten zullen middels stemmige koraalmuziek een bijdrage leveren aan het creëren van de bijzondere sfeer, die daar toch jaarlijks geproefd wordt. Trompettist Theo Koggel zal weer de ‘Last Post’ voor zijn rekening nemen. Kijk voor meer info op de website van het orkest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.