droomfiguren sieren hal hartkampschool

Leerlingen van basisschool De Hartkamp in Raalte krijgen voortaan als ze de school binnen komen het idee dat ze omringd zijn door kleurrijke droomfiguren. Sterker nog, ze krijgen niet alleen het idee, want het is ook zo. De beeldend kunstenaars Heleen van der Veen uit Zutphen en Jolanda Verstegen uit Arnhem zijn van 14 tot 24 april samen met de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 druk bezig geweest aan het project ‘met je hoofd in de wolken’.

Op verschillende manieren hebben de leerlingen kennis gemaakt met het surrealisme, een kunststroming uit de vorige eeuw. Het werk van Dali, een belangrijke kunstenaar uit deze stroming, is de inspiratiebron geweest voor de muurschilderingen die de kinderen samen met de kunstenaars in de hal van de school hebben gemaakt. Tussen prachtige lichte wolken, zweven allerlei droomfiguren. Sommige geschilderd, andere gemaakt van diverse met elkaar gecombineerde materialen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.