drivers uut salland maakt leerlingen bewust

Chauffeursvereniging Drivers Uut Salland (DUS) organiseert al geruime tijd campagne om kinderen bewust te maken van gevaren in het verkeer. Met name de gevaren van de blinde of dode hoek staan in die campagne centraal. De gemeente Raalte voert verkeersveiligheid hoog in het vaandel en ondersteunt dit blindehoekproject van harte. Een speciale voorlichtingsfilm wordt vrijdag 17 april aan meer dan 550 leerlingen getoond.

Speciaal voor het blindehoekproject ontwikkelde DUS een voorlichtingsfilm die de risico’s van de blinde hoek duidelijk in beeld brengt en instructies geeft voor een veilige omgang met vrachtverkeer. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit Raalte krijgen deze film vrijdag te zien in het gemeentehuis van Raalte. Daarna mogen ze zelf een kijkje nemen vanachter het stuur van een vrachtauto om zich bewust te worden van het bestaan van de blinde hoek.

De voorlichtingssessie start vrijdagmiddag om 14.00 uur en duurt ongeveer een uurtje. DUS-woordvoerder Harold Scholtmeijer zal aanwezig zijn om toelichting te geven op het project en ook wethouder Ben Haarman is beschikbaar om vragen te beantwoorden over verkeersveiligheid in de gemeente Raalte. Het blindehoekproject van DUS wordt financieel ondersteund door de gemeente en door de Overkoepelende Organisatie Chauffeursactiviteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.