de peperhof wint regiofinale tronenwedstrijd

Basisschool de Peperhof uit Wijhe heeft de regionale finale van de Savantis Tronenwedstrijd gewonnen. De leerlingen uit groep 7, die de winnende troon hebben gemaakt, mogen nu op 9 juni naar de landelijke finale in het archeologisch themapark Archeon in Alphen aan de Rijn. Een vakjury zal de winnende tronen dan opnieuw beoordelen. In deze regio deden ook groepen van De Springplank en de Heilig Hartschool mee aan de wedstrijd.

De Savantis Tronenwedstrijd is een project van Savantis, een organisatie die een brug wil vormen tussen het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs. Deelnemende scholen hebben afgelopen periode allemaal een ‘troon’ aangeleverd gekregen. Aan de leerlingen was het de taak om de troon zo mooi mogelijk te beschilderen en te versieren. Zij werden daarbij vaak vakmensen van bijvoorbeeld een schildersbedrijf uit de buurt. De Peperhof kreeg bijvoorbeeld hulp van Schildersbedrijf Salet uit Zwolle.

De kinderen van De Peperhof kozen als thema voor hun troon ‘de Middeleeuwse Stad’. Onder begeleiding van een echte schilder is er door iedereen heel hard gewerkt, waarbij de leerlingen meteen de kneepjes van het schildersvak hebben geleerd. Met kwasten, rollers en zelfs sponzen is de troon aan alle kanten prachtig beschilderd. Dat vond de jury van Savantis dus ook. Op vrijdag 17 april werd de uitslag bekendgemaakt in de klas.

De winnaar van de landelijke finale, op 9 juni dus in Alphen aan de Rijn, wint een set Techniek Torens ter waarde van 7.500 euro. Dit zijn drie opvallende en vrolijk gekleurde kasten met materialen en lesbeschrijvingen voor tenminste tachtig technieklessen voor groep 1 tot en met groep 8. Alle deelnemers aan de finale kunnen genieten van een leuk dagje uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.