confetti kinderopvang bij sallandshoeve

Bungalowpark de Sallandshoeve in Nieuw Heeten biedt sinds kort onderdak aan Confetti Kinderopvang. Yolande Wieldraayer en Annemieke Middag willen met hun eigen stichting kleinschalige buitenschoolse opvang, vakantie-opvang en weekend-opvang aanbieden voor kinderen met een beperking.

De Nijverdalse dames zijn klein begonnen in één bungalow, maar hopen op de langere termijn meer locaties in Salland te openen. “Kleinschaligheid blijft daarbij het uitgangspunt. We willen gebruik maken van parken met in elk geval een overdekt zwembad. Een dergelijke faciliteit biedt veel mogelijkheden voor de doelgroep!” Yolande en Annemieke hebben beide tientallen jaren gewerkt voor de Twentse Zorgcentra, een organisatie die op vele locaties in Twente zorg en opvang biedt voor mensen met een beperking. De twee hebben elkaar leren kennen op een groot activiteitencentrum, waar ze beiden werkten als teamcoördinator.

Annemieke deed enkele jaren geleden in het kader van een extra opleiding een onderzoek naar de behoefte aan buitenschoolse opvang voor kinderen met een beperking of gedragsstoornissen. “En de behoefte daaraan bleek groot”, vertelt ze. “Daar was eigenlijk jarenlang niks mee gedaan. Naar aanleiding van dat onderzoek hebben we voor de Twentse Zorgcentra een locatie voor buitenschoolse opvang in Nijverdal opgericht: De Kameleon. We begonnen februari 2007 met twee kinderen en nu zijn ’t er 35.”

Eeuwig zonde dat ze dat nooit in eigen beheer hadden gedaan, zo waren de twee al snel van mening. In overleg met de Twentse Zorgcentra kregen ze vervolgens de vrijheid om dergelijke locaties op te zetten buiten het werkgebied van hun werkgever. “We wilden niet concurreren met de Twentse Zorgcentra, waar we nu nog parttime voor werken”, zo leggen de dames uit. En vervolgens gingen de twee op zoek naar een geschikte locatie. Uitgangspunt daarbij was dat het ging om bungalowparken met beschikking over een speeltuin en een overdekt zwembad. “Dat is ideaal voor de doelgroep. Zo hebben de kinderen alle rust en vrijheid om zichzelf te zijn en samen te spelen. Door de extra faciliteiten hoeven ze zich geen moment te vervelen.”

Na een uitgebreide zoektocht kwamen Yolande en Annemieke uit bij de Sallandshoeve in Nieuw Heeten. Officieel gaat de stichting daar op 1 april van start, maar gezien de behoefte zijn de deuren al wat sneller geopend. Op dit moment heeft Confetti vier kinderen/jongeren onder de vleugels. De bungalow kan per dagdeel plaats bieden aan zeven kinderen. “Als de vraag groter wordt, kunnen we nog een bungalow huren”, blikken de twee vooruit. “Maar dat is ook het maximum: Twee bungalows. Want het is hier in eerste instantie een bungalowpark en geen park voor gehandicapte kinderen.”

Het is dus even afwachten hoe de vraag zich ontwikkeld, met name omdat de locatie in Nieuw Heeten voor Confetti een testcasus is. “Maar gezien het succes van De Kameleon hebben we goede hoop. We denken ook al voorzichtig aan nieuwe locaties in Salland. Met name in de buurt van Deventer zien we mogelijkheden.” Om Confetti in te schakelen is een geldige zorgindicatie nodig. De zorg wordt betaald vanuit het Persoons Gebonden Budget. Voor meer info over Confetti Kinderopvang kun je contact opnemen met Yolande Wieldraayer, 06-12804083 (de even weken) en Annemieke Middag, 06-13113270 (de oneven weken) of een kijkje nemen op staging2.confettikinderopvang.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.