cda weer in actie tegen lastige steenmarter

De Raalter CDA-fractie heeft in de persoon van Jan Oostewechel maar weer een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders, met betrekking tot de aanhoudende overlast van steenmarters. Het CDA stelt in de brief enkele vragen naar aanleiding van een eerdere brief in november 2007 en het nieuwe beheerplan van de gemeente Deventer, dat misschien ook interessant is voor de gemeente Raalte.

De gemeente Deventer heeft onlangs samen met Landschap Overijssel en de provincie Overijssel het beheerplan ‘Samenleven met een vreemde snuiter in Deventer’ gepresenteerd. Dit plan biedt inwoners van Deventer meer mogelijkheden om overlast van steenmarters aan te pakken. Naast preventieve maatregelen als het afsluiten van de toegang tot woningen of schuren, of het plaatsen van schrikdraad, kan de beschermde steenmarter nu bij hoge uitzondering zelfs verjaagd of gevangen worden. Hiervoor moet een gemeente op grond van de Flora- en Faunawet ontheffing aanvragen bij de provincie. Zo’n ontheffing wordt alleen verleend als de gemeente over een goed beheerplan beschikt.

CDA-raadslid Jan Oostewechel vraagt nu aan het college of er voor de gemeente Raalte ook een beheerplan opgesteld kan worden om zodoende overlast van steenmarters te beperken. Daarnaast vindt Oostewechel dat de bevolking – ondanks zijn brief van november 2007 – nog altijd te weinig wordt geïnformeerd over de mogelijkheden om ongewenst bezoek van de steenmarter tegen te gaan op plaatsen waar schade en overlast voor personen, goederen en gebouwen kunnen ontstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.